Sag: Lille Stoklundvej 3

Lille Stoklundvej 3, Læsø

Lille Stoklundvej 3
Læsø
Den tangtækte stuehuslænge (før 1680, med enkelte yngre tilføjede fag). F. 1989. Ophævet 2014.
Bondegård

Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke at Lille Stoklundvej 3, Læsø Kommune, har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Kulturstyrelsen anerkender at Lille Stoklundvej 3 er en af ganske få bevarede tanghuse og således tilhører en unik byggeskik, samt at tanghuset i det indre har bevaret dele af en ældre planløsning, et delvist rekonstrueret åbent ildsted med bageovn, gruekedel og bilæggerovn samt flere ældre gulve, lofter og døre. Kulturstyrelsen finder dog samtidig, at Lille Stoklundvej 3 er i et så fremskredet forfald, at bygningen ikke meningsfuldt lader sig istandsætte. Nedstyrtningen af den østre gavl og dele af den vestre gavl samt hullerne i tag og fag er så betydelige, at vaskevoldens underlag og samlingerne mellem spær, bjælker og stolper flere steder er ødelagte. Kulturstyrelsen vurderer samtidig, at forfaldet også i det indre er så fremskredet, at det ældre interiør ikke står til at redde.

Bygning uden fredning/bevaring Lille Stoklundvej 3