Sag: Pakhustorvet 1-3, Sindal. Fredning ophævet 2013

Pakhustorvet 1-3, Hjørring

Pakhustorvet 1-3, Sindal. Fredning ophævet 2013
Pakhustorvet 1-3
Hjørring

Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke, at Pakhustorvet 1-3, 9870 Sindal, Hjørring Kommune har de tilstrækkelige arkitektoniske og kultur¬historiske værdier, der kan begrunde en fortsat fredning. Pakhustorvet 1-3 bærer i det ydre og særligt i det indre kraftigt præg af modernisering. Anvendelsen af moderne materialer og bygningsdele samt murværkets overfladebehandling har svækket bygningens autenticitet og arkitektoniske udtryk afgørende. I det indre er planløsningen samt de anvendte materialer tidstypiske for 1980erne, mens de er fremmede for en bygning fra 1909. I det indre er det udelukkende den oprindelige tømmerkonstruktion, der vidner om bygningens oprindelse som pakhus. Begrundelsen for udpegningen af Pakhustorvet 1-3 som bevaringsværdig er, at bygningen fortsat indgår som et markant element i bybilledet et vidnesbyrd om byens historie. Bygningen fremstår i det ydre umiddelbart aflæselig som pakhus i kraft af den store, kompakte bygningskrop og de bevarede funktionselementer såsom hejsekvist, læsseporte, langsidernes muråbninger og portåbningen.

Bevaringsværdig bygning Pakhustorvet 1