Sag: Frederiksø

Frederiksø
Med omgivelser fredet
Fæstningsanlæg

Frederiksø
Frederiksø
Omfang:
"Lille Tårn (1685-87 af Gottfried Hoffmann og Anthony Coucheron). Kasernen, ""Gaden"", vestre længe (1685) og østre længe (ca. 1709, delvis fornyet 1848). Feltskærernes bolig, næstkommanderendes bolig (1685, tilbygninger mod syd 1736 og nord efter 1811). Smedie og smedebolig (1680'erne, den sydlige tilbygning fra 2. halvdel af 1700-tallet). Lazaret (ca. 1709, sydlige ende tilbygget 1848). ""Månen"" (opført 1709 som mandskabsbarak, senere danse- og teatersal, delvis fornyet 1848, halvdelen nedrevet efter 1865). Krudthus i Spanns Batteri (ca. 1808). Bødlens hus, tidl. vagtstue (1684). Tovværksboden (1700-tallet). Bådsmandshytten (før 1808). Materialboden, tidl. brandstue (før 1808). Den tidl. studestald (ca. 1820). Statsfængslet, ""Ballonen"" (1825, muligvis af Jørgen Hansen Koch, ombygget 1831). Kanonbådsskurene (1843, to opført 1820 på Kildendal, flyttet 1843). Gigskuret, senere røgeri (flyttet 1844, ombygget i 1900-tallet).Vandhus ved Sehesteds Batteri. Soldaterhytterne mellem kanonbådsskurene og feltskærerboligen, mellem ""Månen"" og Lilletårn (1700-tallet muligvis ældre, delvis ombygget i 1800-1900-tallet). F. 1924."
0
0
Fæstningsanlæg

31-12-1924
0000

Undersøgelse
Beskrivelse:
Christiansø. Umatrikuleret. Generel historisk redegørelse. 10 sider inkl. fotografier. Hannes Stephensen. Marts 1976.