Hollufgård ligger sydøst for Odense, omgivet af park og skov. Syd for hovedbygningen er bevaret en delvist vandfyldt voldgrav.
Hovedbygningen er en grundmuret bygning i to etager over en delvis kælder. På den nordlige gårdside er tre tårne, et sekskantet midtertårn og to kvadratiske hjørnetårne. Facaderne er i rød, blank mur, over en granitsokkel, og prydes af forskellige murskifter og murankre samt trekantfordakninger i sandsten over flere af vinduerne. Murene afsluttes af en flerledet, gul hovedgesims og et heltag hængt med røde, vingetegl. I tagryggen sidder fire skorstenspiber med sokkel og gesims og i tagfladen mod det østlige hjørnetårn er en enkel skorstenspibe. De tre tårne afsluttes af kobberbeklædte spir med pinakler. I det midterste tårn ses hovedindgangen, der udgøres af en oliebehandlet fyldingsdør med sandstensportal, der er udsmykket med inskription og våbenskjold. Over portalen er tillige et muranker med monogram. Øverst i tårnet ses en række rundbuede blændingsfelter og sandstensbånd samt en urskive. I bygningens haveside findes en nyere, men traditionelt udført tofløjet havedør med ruder i den øverste del. Omkring døren er en sandstensindramning og øverst er en kartouche i sandsten med våbenskjold og blomstermotiver. Vinduer udgøres primært af ældre kors- og krydspostvinduer og i de tre tårne er etrammede vinduer. Havedøren og vinduerne er hvidmalet, rammerne er småtopsprossede, de ældre beslag er bevarede og vinduerne af sluttes med kobbersålbænke. I tagfladerne ses enkelte små tagvinduer samt fladbuede, zinkinddækkede kviste med torammede, ældre vinduer. Hovedbygningen har tagrender og nedløbsrør i kobber.
I det indre har hovedbygningen en delvist bevaret grundplan, med gangarealer mod gårdspladsen og stuer mod haven samt gennemgående rum mod gavlene. Overfladerne består hovedsagligt af ældre brædde- eller parketgulve, et ældre ølandsflisegulv i stueetagens gang samt pudsede vægge og lofter, der tillige er dekoreret med stuk. Der er mange ældre fyldingsdøre med gerichter, fordakninger, indfatninger, greb og hængsler. I stueetagens gennemgående rum er hvælvede lofter med henholdsvis en nyere pejs og en ældre støbejernsovn. Ved de ældre vinduer er bevarede anverfer og stormkroge, og alle vinduer er forsynet med traditionelle forsatsruder. I det midterste tårn findes en ældre spindeltrappe, mens de to hjørnetårne indeholder værelser og badeværelser, der har ældre terrazzogulve og fliser på væggene. Tagetagen er uudnyttet og her er ældre bræddegulve, inspektionslemme og et nyere undertag af pap. Den ældre tagkonstruktion er bevaret og i det midterste tårn findes et ældre urværk.
Sidefløjen er en grundmuret bygning i én etage over en høj kælder. Bygningen har en sokkel af rødlig granit, og herover er murene pudsede og hvidkalkede samt udsmykket med en muret, hvid gesims. På gårdsiden, over hovedindgangen, er en lav, glatpudset trekantgavl over tre fag. Bygningen har et rødt, teglhængt helvalmet tag. I tagfladerne ses enkelte mindre støbejernsvinduer og i tagrygning er fire skorstenspibe med sokkel og gesims. Ved bygningens sydgavl er tilbygget en mindre mellembygning i en etage, der forbinder sidefløjen med hovedbygningen. I mellembygningens tagflade ses en høj kvist i bindingsværk. I gårdsiden ses to nyere fyldingsdøre med overvindue og foran dørene er murede trapper med granittrin og støbejernsværn. Bygningen har ældre korspostvinduer til stueetagen og torammede vinduer til kælderen. Alle vinduer har småtopsprossede rammer. På havesiden findes en nyere terrasse på søjler med muret brystningsværn og en bred, støbt trappe. Fra terrassen er en tofløjet havedør og i havesidens nordligste fag er en kældernedgang til en nyere, tofløjet kælderdør. Alt træværk omkring både døre og vinduer er malet lysegrønt.
I det indre af sidefløjen findes en delvis ældre grundplan med en gennemgående midtskillevæg og stuer en suite. Der er bræddegulve, pudsede vægge og lofter med stuk, samt ældre bygningsdele og -detaljer, så som dobbelte og enkelte fløjdøre med gerichter samt paneler og indbyggede linnedskabe. Foran vinduerne er traditionelt udførte forsatsrammer. Der er nye toiletter og en nyere trappe. Tagetagen er indrettet med kontorer ved begge gavle, mens den midterste del er uudnyttet. I kælderen, der er delvist hvælvet findes et nyere industrikøkken og en kantine, mens resten af kælderen anvendes til opbevaring. Af ældre materialer i kælderen skal nævnes et ølandsstengulv, gulv- og vægfliser, synligt bjælkelag i lofterne. Der er tillige en nyere muret åben pejs og en ikke længere anvendt køleboks.
Nordfløjen er en grundmuret bygning i to etager. Bygningen har en sokkel af rødlig granit, herover er murene pudsede og hvidkalkede og øverst afsluttes af et rødt, teglhængt helvalmet tag med en skorstenspibe med sokkel og gesims i rygningen. Bygningen har en muret, hvid hovedgesims, murankre i vestgavlen og en sandstenstavle over en dør i gårdsiden. Der er i alt to nyere fyldingsdøre en i gårdsiden og en i vestgavlen. Vinduer er nyere, men traditionelt udførte, torammede vinduer med småtopsprossede ruder, og i førstesalen afsluttet med fladbuede stik. Træværket omkring døre og vinduer er malet lysegrønt.
I det indre har nordfløjen en ny grundplan og er indrettet til kontorlokaler med nyere toiletter og køkken. Overfladerne udgøres i store træk af nyere bræddegulve, gipsvægge og -lofter, et træbetonloft i stueetagen samt nye standartdøre i alle rum. I stueetagen findes en fritstående konstruktion af søjler og kopbånd, der alle er udskiftet med nyt tømmer. Ved den vestlige gavl er en ældre trappe, enkelte rum har ældre bræddegulve, og foran vinduerne er traditionelt udførte forsatsrammer. Tagetagen er uudnyttet og her ses en ældre tagkonstruktion.
Sneglehøjen er en høj jordvold med kampestenssatte sider. En spiralformet, græsbeklædt sti snor sig fra bunden af højen op til toppen. Langs højens kant samt øverst oppe er en krans af høje lindetræer. Nederst i den nordlige side findes en åbning ind i højen, der lukkes af en lav, tofløjet og blåmalet revleport med båndbeslag.
Ishuset er en grundmuret bygning i én etage, med en cirkulær grundplan, og er bygget ind i voldanlæggets skrænt øst for hovedbygningen. Murene er hvidkalkede og afsluttes af et stråtækket tag med mønning og kragetræer. På bygningens nordside er et lille udskud med en rundbuet revledør, og på østsiden er en kvist med en revleluge. Begge har stråtækkede tage.
Sneglehøjen og ishuset er i forbindelse med fredningsgennemgangen ikke besigtiget i det indre.