Myreagre Mølle blev opført i 1865 og fungerede som kornmølle. På opførelsestidspunktet havde møllen svans og sejlførende vinger. I 1921 blev den moderniseret med selvsvikkende vinger og selvkrøjer. På dette tidspunkt hørte møllen under den nærliggende gård, der havde tilknyttet et lille landbrug. I 1925 blev mølle og gård udvidet med et bageri, der fungerede frem til 1960. I 1926 blev der tilsluttet en 14 HKr Hornsby råoliemotor, der stadig er funktionel. Motoren afspejler, hvordan den tiltagende maskintekniske udvikling begyndte at supplere den traditionelle møllevirksomhed i 1900-tallets første halvdel.
Antallet af møller på Bornholm har altid været meget højt i forhold til resten af Danmark, idet Mølleprivilegiet, der ved kongelig lovgivning fra 1683 påbød bønderne at få malet deres mel ved bestemte møller i lokalområdet, ikke var gældende her. På Bornholm var der således et stort antal mindre privatejede møller. Med indførelsen af den fri næring i Danmark efter næringsloven 1858 betød det, at der opstod mange små bagerier ude på landet som et bierhverv til de mindre landbug med tilhørende mølle. Små anlæg bestående af gård, mølle og bageri blev således meget udbredt på Bornholm, hvor der i umiddelbar nærhed af Myreagre Mølle også kan nævnes lignende anlæg i Saksebro Mølle, Liemensgade Mølle og den nu nedrevne Pile Mølle. Mange møller udviklede sig efterhånden til større virksomheder med pakhuse og salg af korn og mel. En af dem fungerer i dag som en stor, fuldt moderne og velfungerende valsemølle, nemlig Valsemøllen i Aakirkeby, der har en stor melproduktion og handel med mel til bagere og butikker.
Myreagre Mølle fungerede ved vindkraft frem til 1970 og er siden blevet istandsat flere gange, herunder et nyt åshoved af jern, nye vinger og en istandsættelse af hatten i 1971. Vindrosen har også gennemgået istandsættelse flere gange.
I 1982 gennemførte Aakirkeby Borgerforening en større afrensning af af fire af møllens sider med en efterfølgende berapning. I 1987 fulgte en ompudsning af de resterende fire sider, idet det efterfølgende blev konstateret, at møllen oprindelig havde stået pudset med en hydraulisk, bornholmsk cement.