Amtmandsboligen er et stort, trefløjet anlæg med et mindre, fritliggende baghus og øst herfor en stor, naturfredet have. Selve forhuset ligger ud til Storegade midt i Rønne på Bornholm.
Forhuset er en 22 fag lang bindingsværkslænge med halvvalmet, rødt tegltag, grundmurede gavle og et gennemgående portrum. Bindingsværket er malet dodenkop og tavlene kalket okkergule. Bygningen har en høj, sorttjæret sokkel og under tagets brede udhæng ses en hvidmalet sparrenkopgesims i træ. I tagfladerne sidder en række små, ældre tagvinduer mod gaden og tre kviste mod gården, mens der i rygningen er en nyere skorstenspibe i røde sten. Den nordlige gavl står i rød, blank mur, mens den sydlige gavl er pudset. Mod gaden lukkes portrummet af en grønmalet, nyere, men traditionelt udført, tredelt port med diamantfyldinger. Porten indrammes af en rødbrun indfatning og en trekantfordakning. Bygningens vinduer udgøres af ældre, firerammet, hvidmalede vinduer med sprosser. I gårdsiden ses en tredelt port, denne er ældre, malet grå og lysegrøn samt udført med store diamantfyldinger. I portens midterste fag er en gående dør med ruder i den øverste del. I gårdsiden ses desuden en ældre, stor, tofløjet og grønmalet havedør, der sidder i et bindingsværksbislag. På bislagets nordlige side er tilbygget en hvidmalet, bræddebeklædt overdækning med buet zinktag, der afskærmer en kældertrappe.
Søndre sidehus er et ni fag langt bindingsværkshus med halvvalmet tag. Farveholdningen er ens med forhuset. Den fritliggende østgavl er grundmuret og gulkalket, og heri ses en ældre, hvidmalet, tofløjet havedør. Bygningens vinduer er firerammede og udført som i forhuset, dog er der torammede vinduer øverst i gavlen. I tagfladerne ses en række ældre, små tagvinduer.
Nordre sidehus er en seks fag lang, grundmuret bygning, der fremstår i rød blank mur, dog er havesiden pudset og gulmalet. Hele bygningen har en sorttjæret, høj sokkel og en flerleddet, muret sparrenkopgesims. Taget er et rødt, halvvalmet tegltag med en kvist i gårdsidens tagflade samt små tagvinduer og udluftningshætter i begge tagflader. I tagrygningen sidder en nyere skorstenspibe. I den sydlige langside mod gårdrummet findes en tofløjet, hvidmalet havedør, mens der i nordsiden er en grønmalet, tofløjet dør. Begge døre er ældre og har ruder i den øverste del. Bygningens vinduer er firerammede og udført som i forhuset. I forlængelse af østgavlen er opført en lavere tilbygning i bindingsværk med skifferbelagt, asymmetrisk heltag. Farveholdningen er ens med de øvrige bindingsværksbygninger. I tilbygningen er en rødmalet revledør og en grønmalet, tofløjet revleport samt ældre, et- og torammede, vinduer, der alle er hvidmalede.
Indvendigt er der en delvist ældre grundplan, og der er gennemgang fra forhuset til de to sidehuse. I det gennemgående portrum er et gulv af ølandssten, et ældre, listebeklædt loft og to tofløjede døre, der fører ind til henholdsvis den nordlige og den sydlige del af forhuset. Begge døre er indrammet af en indfatning i træ med fordakning, og foran dørene er korte, ældre trapper. Forhusets nordlige del har en række nyistandsatte, repræsentative, gennemgående stuer en suite, mens den sydlige del, der kun består af et rum, domineres af en nyere trappe midt i rummet, som fører op til tagetagen. I søndre sidehus er en sidekorridor, et par værelser og en havestue, mens der i det nordre sidehus er værelser samt nyere køkken og bad, og adgang til tilbygningen, der rummer diverse økonomirum. Loftsetagen er i alle tre bygninger nyindrettet med kontorlokaler.
Overfladerne i alle tre bygninger er i store træk nyere, herunder parketgulve og lyse bræddegulve samt gipsvægge og -lofter. Der er dog flere pudsede vægge og lofter med synligt bjælkelag samt en del ældre bygningsdetaljer så som fyldingsdøre med gerichter, brystningspaneler, enkelte helpaneler og et værelse med et ældre kassetteloft. I nordre sidehus findes tillige en delvist ældre trappe samt et ældre kaldesystem. De fleste vinduer i stueetagen er i alle tre bygninger forsynet med ældre forsatsruder. I forhusets ene stue findes en nyere, åben pejs.
Baghuset, der er den tidligere staldbygning, er en fritliggende, seks fag lang bindingsværkslænge. Materiale- og farveholdningen er ens med anlæggets øvrige bindingsværksbygninger. Den østlige langside samt sydgavlen er beklædt med vandrette, rødmalede brædder, og bygningen afsluttes af et rødt tegltag, der har halvvalm mod syd og helvalm mod nord. Baghuset har to ældre, grønmalede, revledøre i vestsiden, og i nordgavlen ses en grønmalet, traditionel tofløjet revleport. Vinduerne er af forskellig alder og størrelse, men alle er hvidmalede og traditionelt udført.
Indvendigt rummer baghusets sydlige del en velbevaret hestestald med pigstensbelægning og rødmalede træstolper og båse. Den nordlige del er indrettet til garage og værksted, og her er et teglstensgulv. Skillevæggene er dels af bindingsværk, dels murede og lofterne er af brædder mellem de synlige bjælker. Midt i baghuset er en enkel ligeløbstrappe op til tagrummet, der er uudnyttet og fremstår med understrøgne tegl.