Vestagervej 29 ligger i Ryvangskvarteret, et område mellem Østerbro og Hellerup, der fortrinsvis er bebygget med villaer opført i 1900-tallets første halvdel. Bygningen ligger let tilbagetrukket fra gadelinjen, hvorved der dannes en lille forplads. Bygningen er orienteret øst/vest og ligger på tværs af den let langstrakte grund. På hver side af bygningen afgrænses forhaven af to havemure, der ligger fremme ved gadelinjen og møder husets facade i hver side. Murene lukker af for indkig til haven. Foran huset står to stynede lindetræer langs gadelinjen og to symmetrisk krummede stier fører til husets hovedtrappe, der sidder i husets midterfag.
Vestagervej 29 er en enetages, femfags, grundmuret villa med delvis kælder og udnyttet tagetage. Bygningen har en kampestensbeklædt sokkel og herover er står bygningen i blankt rødt murværk. Under tagudhænget afsluttes murfladen af en sparrenkopgesims af kridtsten. Bygningen bærer et helvalmet og let opskalket tag hængt med røde vingetegl, i rygningen er to skorstenspiber med kraver. I begge tagflader mod henholdsvis gade og have er tre kviste med lave trekantfrontoner, kvistene har metal på tagflader og flunker. Facaden mod gaden er stramt symmetrisk opbygget. Foran hoveddøren i midterfaget er en toløbstrappe af granit med seks stigninger. Trappen har et oprindeligt smedejernsgelænder. Hoveddøren er fra opførelsen og udført i eg med fyldinger. Vinduerne er opsprossede korspostvinduer med henholdsvis fire og seks ruder i hver ramme. Samtlige vinduer har brunmalede karme og hvidmalede rammer. Kældervinduerne mod gaden har ældre jerntremmer foran. Mod haven er de to sydligste fag udført som rundbuede åbninger, hvori der er opsprossede havedøre. Havesidens nordligste fag er udført som en karnap med kampestenssokkel, brunmalet træværk og metalinddækket tag. Foran karnappen er en tresidet trappe med to stigninger. I nordgavlen ud mod en lille lukket gård er der en køkkendør og et smalt vindue. I sydgavlen - mod rosenhaven – er tre vinduer, to er lig dem i facade og mod have, men det sidste er ført til næsten ned til soklen, for at give lys til vinterhaven indenfor.
I det indre har Vestagervej en overvejende traditionel planløsning i stueetagen med et midterskillerum, der på nær et sydvendt badeværelse, opdeler planen i soveværelse, forstue og køkken med spisekammer mod gaden i øst samt et bagvedliggende gang trapperum. Mod vest, havesiden er fra syd: vinterhave, dagligstue og spisestue. I forstuen er et oprindeligt vindfang foran hoveddøren. Via hovedtrappen i nord er der adgang til kælder etage og tagetage. Kælderen er indrettet med frugt- og vinkælder mod nordgavlen og to gadevendte vaskerum. Tagetagen er indrettet med tre havevendte soveværelser og mod gaden et stort åbent opholdsrum samt et toilet. Dele af etagedækkene er ved opførelsen udført i jernbeton.
Interiøret er i det store hele uændret siden opførelsen i 1924. Forstuen har et tofarvet marmorgulv i hvide og grønne fliser, væggene er pudsede i en varm grå puds med et lidt groft tilslag og med en freskomalet bort, der følger overgangen til loftet, der er pudset i en lys gylden nuance. De dybe vinduesnicher har et freskomalet mønster fra gulv til loft og den resterende del af forstuens vægge har en svag marmorlignende freskobemaling. Der er oprindelig mørk panelering og en støbejernsovn fra Rasmussens Støberi, Odense, 1921, fra opførelsen. Badeværelset mod syd fremstår med det oprindelige mønstrede terrazzogulv i sort og brunrød med dekoration af hvide stifter. Badeværelsets indretning er oprindelig med badekar flankeret af indbyggede skabe, wc og håndvask. Væggenes kakler er changerende okseblodsfarvet og grøn, kaklerne er opsat i en 2/3 af væggenes højde. Skabslåger og træværket marmoreret i mørkegrønne nuancer. I soveværelset mod gaden er der, ligesom i dagligstue, forstue, spisestue og trapperum, det oprindelige mørke egeparketgulve lagt i sildebensmønster, vægge og loft i soveværelset er pudset. I dagligstuen er den oprindelige pejs beklædt med en mørkerød sandsten bevaret. Væggene er dækket af bogreoler, der er tilføjet få år efter opførelsen. Det er oplyst, at der er bevaret en stukbort langs væggens øverste del bag reolerne. Foran radiatorerne er radiatorskjulere fra opførelsen i mørkbejdset træværk. Vindueslysningerne er i mørk i en mørk træsort. Spisestuen har pudsede vægge og en smal riflet stukbort ved overgang til det pudsede, hvide loft. Der er en tilsvarende stukroset i loftet. Fra dagligstuen er der et trin ned i vinterhaven, der har lyst gult klinkegulv, væggene og loftet er glatpudsede, væggene er i en lys gulhvid nuance, mens loftet er hvidt. Køkkenet har et oprindeligt malet bræddegulv og er indrettet med det originale forrammekøkken, der er hvidmalet. Det oprindelige væghængte køkkenskab med hylder og små skuffer er bevaret. På væggene er hvide fliser i 2/3 højde med en smal fuge, der karakteristisk for samtiden. I tilslutning til køkkenet er spisekammeret med et lille nordvendt vindue. Her er de oprindelige skabe og bord ligeledes bevaret. Hovedtrappen er den oprindelige trappe med indstemte trin i glatte vanger og en håndliste af ædeltræ. Balustrene er firkantede og skiftevis smalle og brede. Vanger og balustre har den oprindelige farveholdning i mørk grøn og brun. Der er pudset under løbene. Væggene i trapperummet er pudsede og malet med marmorering gule toner og inddelt i felter omkring døråbninger og på vægflader.
Tagetagen er indrettet med et lille repos med adgang til et toilet mod gaden, et værelse mod haven og ligefrem et stort opholdsrum, hvori der er forberedt til et mindre køkken. Fra opholdsrummet er der mod haven også adgang til endnu to soveværelser mod haven. Materialeholdningen i tagetagen er ældre og traditionel: bræddegulve, tapetserede vægge til skunk og bræddebeklædte skråvægge. Kælderens rum fremstår med støbte gulve og pudsede vægge, de støbte lofter er malede. Der er bevaret ældre nagelfast inventar i form af tremmevægge i vin- og frugtkælderen og et gammel brændekomfur og støbejernsgruekedel i vaskerummet. Der er også bevaret ældre løst inventar som eksempelvis reoler og vaskebænke.
Husets døre er fra opførelsen, der er marmoreret i gyldne, grønne eller dunkle farver, med tilhørende mørke gerichter og den oprindelige beslåning. Dørene ved forstue og dagligstue har tillige udskæringer ved fyldingernes spejle. Det skal fremhæves at dørene og forstuens samt i trapperummets vægge fremstår med de oprindelige malingslag fra opførelsen i 1920’erne. Der monteret optoglas på huset vinduesrammer, de oprindelige, dekorativt udførte anverfere er stadig bevaret på størstedelen af vinduerne. I tagetagen er vinduerne forsynet med forsatsruder. Husets støbejernsradiatorer er ligeledes ældre.
Mod nabogrundene er haven afgrænset med havemure og stakitter. Haven er anlagt med en flisebelagt terrasse langs hele huset og kantes med et lavendelbed mod en rektangulær plæne i husets bredde. Plænen er i begge sider kantet af let forsænkede, stier belagt med ølandsfliser, der fører ned til aflangt bassin, en grøft, med skrå, planteklædte bredder. Grøften ligger i havens bredde nord/syd og har omløbende flisebelagte stier. Denne del af haven er forsænket og er kranset af stendiger sat med tilhugne kridtsten. Ved hver ende af grøften står en havebænk. Ud for husets sydgavl er anlagt en rosenhave, bedene, der hver indeholder forskellige rosensorter, er opdelt med belægning af fliser og små stier af tegl. Rosenhaven er sammenhængende med terrassen foran huset. Havens sydlige del langs den ene sti og mod naboskellet, er optaget af en græsplæne og lave træ- og buskbevoksning ind mod naboen. Der er dele af rundede stier af trædesten i denne del af haven.