Sag: Petri Kirke

Sankt Peders Stræde 2, København
Med omgivelser fredet
Kirkeanlæg

Petri Kirke
Sankt Peders Stræde 2
Omfang:
Kirkebygningen med tårnet (ca. 1450-1500 og senere), nordre korsfløj (1631 og 1691), søndre korsfløj (1634), begravelseskapellerne ved skibets nordvestre hjørne (1648 og 1658-59), store gravkapel (1681-83 af Hans III van Steenwinckel) samt hegnsmure og porte mod Nørregade, Sankt Peder Stræde, Larslejstræde og tilstødende ejendomme mod sydvest og nord. F. 1985.
2
0
Kirkeanlæg
Mur med portal, låge

31-03-1985
621-15-282/83

Undersøgelse
Beskrivelse:
Sankt Peders Stræde 002, Petri Kirke, Nørre kv. 34. Summarisk bygningshistorisk beskrivelse. Gravkapellerne. 5 sider samt tegning. Sankt Petri tyske kirke. 1967. Sankt Peders Stræde 002, Petri Kirke, Nørre kv. 34. Summarisk bygningshistorisk beskrivelse. Spir og tårn. 2 sider samt tegninger. Preben Thorsen. 1983. Sankt Peders Stræde 002, Petri Kirke, Nørre kv. 34. Bygningshistorisk undersøgelse. 8 sider. Hans Henrik Hansen. September 1985. Sankt Peders Stræde 002, Petri Kirke, Nørre kv. 34. Bygningshistorisk undersøgelse. Arbejdsrapport udarbejdet for Planstyrelsen. 35 sider samt bilag. Hans Munk Hansen. August 1990.

Fredet bygning Sankt Peders Stræde 2

Signatur Mur med portal, låge