Sag: Laksegade 28 (ophævet)

Laksegade 28, København

Laksegade 28 (ophævet)
Laksegade 28

Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder ikke, at forhuset på Laksegade 28, Københavns Kommune, har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Laksegade 28 har i det ydre overvejende bevaret et traditionelt udtryk, der harmonerer med bygningens opførelse i årene efter Københavns brand i 1795. Tagfladerne er dog gennembrudt af kviste, ligesom den kraftige blå farve på facaden er utraditionel for bygningens alder og stilistiske udtryk. I det indre er planløsningerne på alle etager væsentligt ombygget, og bygningen fremstår, på nær den oprindelige trappe, overalt med nyere overflader og bygningsdele, der er fremmede for dens alder og arkitektur. Slots- og Kulturstyrelsen finder, at forhusets fredningsværdier i overvejende grad er gået tabt og ikke meningsfuldt kan genskabes. Bygningens overordnede klassicistiske stiludtryk bør dog opretholdes og bevares, således at bygningen fortsat vil indgå i det samlede, historiske gadeforløb.

Bygning med bevaringsværdi 1 Laksegade 28