Sag: Knabrostræde 24

Knabrostræde 24, København

Knabrostræde 24
Knabrostræde 24
Omfang:
Forhuset (bindingsværksbygning fra ca. 1730 beskadiget ved brand og istandsat med grundmuret facade 1822, ombygget senere). F. 1945.* Ophævet 2013.
1
0

17-11-1978
66-15-59/75

16-03-1951
66/43-49/44

16-07-1945
66/43-49/44

20-08-2013
Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke, at Knabrostræde 24, Københavns Kommune, har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Knabrostræde 24 er i det ydre kraftigt ombygget og fremstår med nyere termovinduer, hovedgesims, tagsten og kviste. I det indre er planløsningen væsentligt ombygget, og bygningen fremstår, på nær enkelte ældre døre og paneler, med nyere overflader og bygningsdele, der er fremmede for bygningens alder og arkitektur. Kulturstyrelsen finder, at bygningens værdier i dag knytter sig til placeringen i gadeforløbet, hvilket ikke er tilstrækkeligt til at fastholde fredningen.

Bevaringsværdig bygning Knabrostræde 24