Sag: Allégade 10 (fredning ophævet)

Allégade 10, Frederiksberg

Allégade 10
Frederiksberg

Kro / hotel
Hovedstad - Forstadskvarter (blandet kvarter)

Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke, at forhuset (1855) på Allegade 10, Frederiksberg Kommune, har de tilstrækkelige arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en fortsat fredning. Bygningens facade er velbevaret, og Kulturstyrelsen er opmærksom på, at der er tale om et traditionsrigt spise- og forlystelsessted med en lang historie. Styrelsen finder imidlertid, at en række bygningsændringer i afgørende grad har forringet fredningsværdierne. Det gælder således fjernelsen af hovedtrappen mod nord og indretningen af hotelværelser på 1. sal, der uden Kulturstyrelsens tilladelse er gennemført på en måde og med et materialevalg, der er uforeneligt med bygningens alder og oprindelige arkitektur. Det er ikke længere aflæseligt, at bygningen tidligere rummede ”Frederiksberg Selskabslokaler”. Dertil kommer indretningen af tagetagen til beboelse, der ligeledes er gennemført uden hensyntagen til bygningens alder og historie. I stueetagen er grundplanen opløst, og der eksisterer ingen klar afgrænsning mellem det fredede forhus, sidehuset og køkkentilbygningen. Kulturstyrelsen finder imidlertid, at Allegade 10 i det ydre fortsat har kulturhistorisk, arkitektonisk og miljømæssig værdi, og noterer sig, at bygningen er omfattet af en lokalplan med bevarende sigte.

Bygning med bevaringsværdi 3 Allegade 10