Sag: Frederiksberg Have

Frederiksberg Runddel 1 A, 3 A, Søndre Fasanvej 73-75, Frederiksberg
Med omgivelser fredet

Frederiksberg Have
Frederiksberg Runddel 1 A, 3 A, Søndre Fasanvej 73-75
Frederiksberg
Omfang:
Apistemplet (1802-04 af Nicolai Abildgaard), Fasangården (1723-24 af Johan Cornelius Krieger, ombygget 1827 af Jørgen Hansen Koch), det kinesiske hus (1799-1800 af Andreas Kirkerup), Kavalerbygningerne og indgangen fra Frederiksberg Runddel (1744 af Niels Eigtved, 1755-56 af Lauritz de Thurah) Frederik VI's statue (1855-58 af H.W. Bissen) samt Schweizerhuset (1800-01 af Nicolai Abildgaard). F. 1973.
7
0
Mindesmærke

16-02-1973
770/72

Undersøgelse
Beskrivelse:
Frederiksberg Have, Det kinesiske lysthus, matr.nr. 1e, 1g, Frederiksberg. Summarisk farvearkæologisk beskrivelse. 2 sider. Ole Alkærsig/Nat.mus., Farvekonserveringen. August 1973. Frederiksberg Have, Apistemplet, matr.nr. 1e, 1g, Frederiksberg. Farvearkæologisk undersøgelse. 5 sider samt fotografier (9 optagelser) og tegninger. Jørgen Høj Madsen/Nat.mus., Farvekonserveringen. Juni 1980. Frederiksberg Have, Det kinesiske lysthus, matr.nr. 1e, 1g, Frederiksberg. Farvearkæologisk og bygningshistorisk undersøgelse. Afgangsopgave fra Kunstakademiet, Konservatorskolen. 3 bind. Lene Larsen. Juni 1982. Frederiksberg Have, Det kinesiske lysthus, matr.nr. 1e, 1g, Frederiksberg. Bygningshistorisk undersøgelse. 14 sider. Claus M. Smidt/Vilhelm Wohlert. Januar 1983.