Sag: Det tidl. sprøjtehus ved Charlottenlund Slot

Jægersborg Allé 002, Gentofte

Det tidl. sprøjtehus ved Charlottenlund Slot
Jægersborg Allé 002
Gentofte
Sprøjtehuset (tidl.) (1882 af Ferdinand Meldahl). F. 1998.
Beskrivelse:
Lokalitetsbeskrivelse fra oktober 1997, Elisabeth Buchwald: Sprøjtehuset er bygget til det nærliggende Charlottenlund Slot, men samtidig i bekvem nærhed af restaurant Ved Stalden, hvor handelsmænd med deres hestekøretøjer holdt ind for at slukke tørsten, og dermed sikrede, at der altid var heste til at trække sprøjten i tilfælde af brand. Sprøjtehuset udlejes frem til 31.12.1998 til Gentofte Brandvæsens Museum og anvendes som museumsanneks, men påtænkes af den nye ejer indrettet til iskiosk. Sprøjtehuset er en lille og ganske enkel, kvadratisk bygning i gul blankmur med skiferdækket telttag. Facadens tofløjede revleport er grønmalet, ligesådan de højtsiddende vinduer med opsprossede støbejernsrammer. I det indre rummer sprøjtehuset ét enkelt rum med hvidmalede vægge og betongulv. Vedligeholdelsestilstand Huset fremstår velholdt og velbevaret. Planforhold Området er ikke omfattet af lokalplan, men er i kommuneplanen udlagt til skov- og parkområde. Kommuneatlas Der er ikke udarbejdet kommuneatlas for Gentofte, og i kommunes registrant over bevaringsværdige huse er sprøjtehuset ikke omtalt.
1
0
Slot
Fritliggende ejendom

22-12-1998
Begrundelse:
Det velbevarede sprøjtehus indgår som en kulturhistorisk væsentlig del af det fredede Charlottenlund Slot.

Fredet bygning Jægersborg Alle 2A