Sag: Munkegårdsskolen

Vangedevej 178, Gentofte
Skole

Munkegårdsskolen
Vangedevej 178
Gentofte
Omfang:
Skolen (1957 af Arne Jacobsen) omfattende hovedbygningen, gymnastikbygningen, småbørnsbygningen, cykelstaldene, toiletbygningerne, inspektør- og pedelboligerne med garagen samt bygningernes nære omgivelser bestående af grønnegårdene, skolegården med pergolaer samt bøgehækkene og platantræerne. F. 1995.
5
0
Skole
Bygningsværker ; Have ; Træer ; Andet ; Gårdrum, gårdsplads

02-10-1995
Begrundelse:
"Skolen er et hovedværk blandt Arne Jacobsens arbejder og et eksempel på, hvorledes arkitekten på forbilledlig vis har taget udgangspunkt i ""brugeren"" og formået at skabe en stor og velstruktureret helhed. Såvel det nære samspil mellem arkitektur og havekunst, som den gennemarbejdede detaljering af både bygning, inventar og uderum, hæver skoleanlægget langt over tidens øvrige byggeri. (ELI, Skov- og Naturstyrelsen 1995). "

Fredet bygning Vangedevej 178
Fredet bygning Vangedevej 174