Sag: Næsseslottet, Dronninggård

Dronninggårds Allé 124-140, Rudersdal
Med omgivelser fredet og tinglyst bev.dekl.

Næsseslottet, Dronninggård
Dronninggårds Allé 124-140
Rudersdal
Omfang:
"Hovedbygningen (1783 af Andreas Kirkerup) og monumenterne i parken: søjlen for handel og søfart (1784 af C.F. Stanley), obelisken (1784 af Johannes Wiedewelt), den store vase med bukkehoveder og vinranker (af Johannes Wiedewelt), den lille vase med vindrueklaser (muligvis af Johannes Wiedewelt) og soluret, de to pavilloner (ca. 1900 af Axel Berg) og staldbygningen (ca. 1900 af Axel Berg) på mnr. 1 axd*; remisebygningen (1783, senere ombygget), muren nord for køkkenhaven (1783), gartnerboligen (ca. 1783, ombygget ca. 1900 af Axel Berg), pavillonen syd for gartnerboligen (ca. 1840-60 formentlig af G.F. Hetsch) samt monumentet ""Til ære for venskabet"" ved lågen i den østlige ende af køkkenhaven (1785, C.F. Stanley) på mnr. 1 ku*; de to brohuse (ca. 1783, senere ombygget), udhuset i haven til det sydlige brohus og monumentet ""Eremittens farvel"" (ca. 1785, C.F. Stanley) ved indgangspartiet ved brohusene på mnr. 1e; samt parkanlægget på mnr. 1axd og 1ku og den del af 1e, der ligger på Næsset. F. 1918. Udv. 1954, 1990."
10
0
Mur ; Skulptur ; Mindesmærke ; Park, skov

Fredningsudvidelse
31-01-1990
621-1-61/85

Fredningsudvidelse
31-01-1990
621-1-61/85

Fredningsudvidelse
31-01-1990
621-1-61/85

03-09-1986
625-1-27/81

Fredningsudvidelse
26-06-1954
6/54

05-07-1918
33/18

Undersøgelse
Beskrivelse:
"Dronninggårds Allè 128, Næsseslottet, ""Dronninggård"", matr. nr. 1 axd, Dronninggård, Ny Holte. Summarisk bygningsarkæologisk undersøgelse. Hovedbygningens facade. 2 sider samt fotografier. Søren Lundqvist. 1981. Dronninggårds Allè 128,Næsseslottet, ""Dronninggård"", matr. nr. 1 axd, Dronninggård, Ny Holte. Havearkitektonisk undersøgelse. 140 sider incl. fotografier og tegninger samt bilag. Marie-Anne Ballmes Weber/Kunstakademiet. Semesteropgave. April 1986. Dronninggårds Allè 128, Næsseslottet, ""Dronninggård"", matr. nr. 1 axd, Dronninggård, Ny Holte. Bygningsarkæologisk undersøgelse. Hovedbygningens facade. 6 sider inkl. tegninger og fotografier. Ruth og Søren Lundqvist. Marts 1988 Dronninggårds Allè 128, Næsseslottet, ""Dronninggård"", matr. nr. 1 axd, Dronninggård, Ny Holte. Farvearkæologisk undersøgelse. Hovedbygningens stueetage. 5 sider samt tegninger. Jørgen Høj Madsen/Nat.mus., Bevaringssektionen. September 1988 Dronninggårds Allè 128, Næsseslottet, ""Dronninggård"", matr. nr. 1 axd, Dronninggård, Ny Holte. Havearkitektonisk undersøgelse. 18 sider inkl. tegninger og fotografier. Kirsten Lund-Andersen. Juni 1991. "

Kulturstyrelsen