Sag: Terminalbygningen

Teknikergården, Lufthavnen 1, Tårnby
Lufthavn

Terminalbygningen
Teknikergården, Lufthavnen 1
Tårnby
Omfang:
Terminalbygningen (1939 af Vilhelm Lauritzen, istandsat og flyttet til nuværende placering 2000). F. 2000.
Beskrivelse:
Det Særlige Bygningssyn drøftede en fredning af Vilhelm Lauritzens Terminalbygning på mødet den 17. september 1997. Der er nedenfor gengivet uddrag af referatet af mødet: Der er enighed i Bygningssynet om, at bygningen er et hovedværk i den funktionalistiske arkitektur. Terminalen karakteriseres blandt andet ved sin raffinerede og samtidig enkle, modulopdelte plandisposition og ved den elegante konstruktive løsning af det fri spænd over den toetagers indre hal, udformet som et bølget loft af jernbeton. Der er enighed i Bygningssynet om at besvare spørgsmålet med et ja. Synet beder dog om at man i det fortsatte arbejde overvejer en kombination af placeringsforslag B og C. Bygningssynet finder således ikke, at flytningen, nyorienteringen samt retableringen, herunder retableringen af ca. 70% af bygningens aptering, påvirker fredningsværdien i en sådan grad, at bygningen mister sin fredningsværdi.
1
0
Lufthavn
Hovedstad

21-07-2000
Begrundelse:
Jf brev af den 8. marts 2000. Bygningen er et hovedværk i den funktionalistiske arkitektur. Terminalen karakteriseres blandt andet ved sin raffinerede og samtidig enkle, modulopdelte plandisposition og ved den elegante konstruktive løsning af det fri spænd over den toetagers indre hal, udformet som et bølget loft af jernbeton.
1996-911/185-0001

Publikation
Beskrivelse:
Københavns Lufthavn, Lauritzens Terminal fra 1939 program til flytning, december 1991 Vilhelm Lauritzens Terminalbygning fra 1939, Tekniske undersøgelser for flytning ....., september 1997 Jørgen Sestoft: i Vilhelm Lauritzen - en moderne arkitekt, 1994 Niels Boserup: Et modernistisk mesterværk, 2001 Charlotte Iversen og Kim Dirckinck-Holmfeld: Arkitektur 2, 2001

Fredet bygning Vilhelm Lauritzens Alle 3