Sag: Tårnby Rådhus

Amager Landevej 076 og Østerlarsvej 006, Tårnby
Rådhus

Tårnby Rådhus
Amager Landevej 076 og Østerlarsvej 006
Tårnby
Omfang:
De tre forbundne bygningsafsnit (1957, 1974 og 1983 af Halldor Gunløgsson og Jørn Nielsen) og de nære omgivelser (1957 af C.Th. Sørensen og Ole Nørgård, 1974 af Morten Klint og Knud Lund Sørensen). F. 1994.
Beskrivelse:
I arkitekturhistorien henføres rådhuset under modernismen, hvor første byggefase betragtes som et hovedeksempel på samtidig japansk arkitekturs indflydelse på dansk bygningskunst. Første byggefase fremstår med en klassisk enkelthed i opbygningen, der tillige med en asketisk farveholdning og en forfinet detaljering tilfører huset repræsentativ værdighed. Ved anvendelse af de samme arkitektoniske motiver i de senere byggefaser - bygningernes rumlige organisering, bygningsblokkenes proportionering, samt bygningsdetaljernes form, farve og materialevirkning - har anlægget opnået en bemærkelsesværdig arkitektonisk helhedskarakter. Omgivelserne understøtter det synsmæssige indtryk af rådhuset, samtidig med, at de repræsenterer selvstændige arkitektoniske kvaliteter.
3
0
Rådhus
Mur ; Have ; Træer ; Parkeringsplads ; Andet

22-11-1994
Begrundelse:
Rådhuset repræsenterer de fremragende arkitektoniske værdier, der er forudsætningen for at et bygningsanlæg, som endnu ikke er hundrede år gammel kan fredes. Rådhuset umiddelbare omgivelser indgår som en uadskillelig del af den fredningsværdige helhed.

Fredet bygning Amager Landevej 76
Fredet bygning Østerlarsvej 6