Sag: Havnevej 17-19 (fredning ophævet)

Havnevej 17-19, Helsingør

Havnevej 17-19 (fredning ophævet)
Havnevej 17-19
Helsingør
Forhuset (1700-tallet). F. 1975.* Ophævet 2017

Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder ikke, at forhuset, Havnevej 19, Hornbæk har de arkitekturhistoriske og kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Havnevej 19, Hornbæk, har en bevaringsværdig fremtoning med sin placering øst-vest, i én etage og med bindingsværk og ubrudt stråtag med mønning og kragtræer samt en skorstenspibe i rygningen. Vinduer og døre er fornyede efter fredningen i 1975 og har ikke en gennemført traditionel udførelse. I det indre er der ikke længere spor efter en traditionel planløsning, da indretningen til café har nødvendiggjort et større areal til servering samt køkken- og toiletfaciliteter. Det samme gælder interiøret, der består af nyere klinkegulve fremdraget bindingsværk og udtagne tavl samt en åben pejs. En nyere, utraditionelt udført trappe fører op til loftetagen, der også står med nyere gulve, gipsplader mellem spærene og åbent til kip. De ældste bygningselementer består af en fyldingsdør og tre sæt dørindfatninger fra sidst i 1700-årene. Slots- og Kulturstyrelsen vurderer, at bygningen har så få historiske bygningsdetaljer tilbage, at bygningen ikke længere meningsfuldt kan behandles som fredet.

Bygning med bevaringsværdi 3 Havnevej 19