Sag: Frødes Gård (fredning ophævet)

Stengade 37 A, Helsingør

Frødes Gård (fredning ophævet)
Stengade 37 A
Helsingør
Omfang:
Forhuset og den hermed sammenhængende del af sidehuset mod Søstræde (1759-60). F. 1919.* Ophævet 2018

1
0

03-11-1977
0000

06-11-1971
33/18

29-09-1919
33/18

20-03-2018
Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder, at Frødes Gård i det ydre i store træk har et traditionelt ydre, dog har navnlig de nyere vinduer og døre i stueetagen svækket bygningens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. I det indre er bygningen kendetegnet ved en nyere planløsning og nyere overflader på alle etager på nær den uudnyttede tageetage. I opgangen ses en nyere spindeltrappe uden stødtrin, og på etagerne ses glatte døre, nyere parket- og laminatgulve, nyere gipsvægge samt sænkede lofter med indbyggede spots. Planløsningen og de nyere overflader i det indre passer ikke til bygningens alder eller ydre arkitektoniske udtryk, hvilket i høj grad har svækket fredningsværdierne. Slots- og Kulturstyrelsen finder ikke, at bygningens fredningsværdier meningsfuldt kan genoprettes.
17/07444

22-10-2018
17/07444

22-10-2018
17/07444

Undersøgelse
Beskrivelse:
Frødes Gård, Stengade 37 A Matr.nr. 388 Bygningshistorisk redegørelse Helsingør Kommunes Museer August 1996 sider

Bygning med bevaringsværdi 4 Stengade 37A