Sag: Postholdergården (ophævet)

Gammel Hovedgade 11, Hørsholm

Postholdergården (ophævet)
Gammel Hovedgade 11
Hørsholm
Forbygninger mod hovedgaden og mod vejen til Birkerød (1788 og senere). F. 1950.* Ophævet 2017

Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder ikke, at Postholdergården, Gl. Hovedgade 11, Hørsholm Kommune, opført 1806, har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en fortsat fredning. I det ydre har Postholdergården i store træk bevaret en traditionel fremtræden, dog er der på gårdsiden isat nyere vinduer og døre, og i tagfladen mod gården sidder en række nyere udluftningshætter. Hertil kommer en nyere hoveddør i længen, der vender mod Ved Møllen. Disse ændringer har svækket bygningens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. I det indre er både stueplanet og førstesalen kendetegnet ved en nyere planløsning og nyere overflader, herunder åbne køkken-alrum, nyere gulve, vægge, døre, gerichter, trapper og lofter, samt bærende bjælker i limtræ. Den ændrede planløsning og rumfordeling samt den nyere materialeholdning passer ikke til bygningens alder eller ydre arkitektoniske udtryk. Hermed vurderes det, at fredningsværdierne er gået tabt.

Bygning med bevaringsværdi 2 Gl Hovedgade 11