Sag: Gammel Hovedgade 3 A (fredning ophævet)

Gammel Hovedgade 3 A, Hørsholm

Gammel Hovedgade 3 A (fredning ophævet)
Gammel Hovedgade 3 A
Hørsholm
Forhuset (beg. af 1800-tallet). F. 1950.* Ophævet 2018

Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder, at Gl. Hovedgade 3, Hørsholm Kommune, opført i begyndelsen af 1800-tallet, ikke længere har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en fortsat fredning. Ud til gaden har forhuset i store træk bevaret en traditionel fremtræden; på gårdsiden forstyrres forhusets form af sammenbygningen med sidehusets overetage. Hertil kommer, at vinduer og døre er fornyede og for dørenes vedkommende ikke i en traditionel udførelse. Disse ændringer har svækket bygningens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. I det indre er både stueetagen og førstesalen kendetegnet ved en planløsning og indretning, der ikke er traditionel med køkken og stuer i åben forbindelse, brede muråbninger i midtskillemuren, ligesom ældre ildsteder og skorstene er fjernet. Samtidig er interiør og overflader nyere, herunder gulvbelægninger, vægoverflader, glatte døre eller døre med små ruder, indfatninger, trappe og loftsbeklædning. Den moderne planløsning og rumfordeling samt den nyere materialeholdning passer ikke til bygningens alder eller ydre arkitektoniske udtryk, hvilket i høj grad har svækket fredningsværdierne. Slots- og Kulturstyrelsen vurderer ikke, at bygningens fredningsværdier meningsfuldt kan genoprettes, hvorfor fredningen ophæves.

Bygning med bevaringsværdi 2 Gl Hovedgade 3A