Sag: Hyrdehuset (fredning ophævet)

Hornsherredvej 314, Lejre

Hyrdehuset (fredning ophævet)
Hornsherredvej 314
Lejre
Den syvfags bindingsværkslænge (ca. 1750). F. 1985. Oph. 2012.

Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke, at Hyrdehuset, Hornsherredvej 314, Lejre Kommune, har de arkitekturhistoriske/kulturhistoriske/arkitektoniske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen af Hornsherredvej 314, Lejre Kommune. Bygningen fremstår ruinøs med huller i taget og med manglende kalkning, der viser de tidligere sortstrøgne stolper. I det indre er lofterne de fleste steder forsvundet og der ses kun rester af en tidligere rumstruktur. Bortset fra redningsaktionen i 1985, hvor bygningen blev renoveret som et beskæftigelsesprojekt er der ikke sket arbejder på bygningen. Hyrdehuset har således fra fredningstidspunktet stået tomt og negligeret af ejeren. Bygningens historiske islæt og miljømæssige værdi er svækket i en sådan grad, at de bærende fredningsværdier ikke længere er til stede og ikke meningsfyldt lader sig genskabe.
2011-7.82.04/350-0001

08-10-2013

Undersøgelse
Beskrivelse:
"Hornsherredvej 314, ""Hyrdehuset"", matr. nr. 3m, Lyndby by, Lyndby. Summarisk bygningshistorisk beskrivelse. 2 sider. Johannes Pedersen/Lokalhistorisk Arkiv, Bramsnæs. Oktober 1983. "

Bygning uden fredning/bevaring Hornsherredvej 314