Sag: Ulfeldts Gård (fredning ophævet)

Nørregade 24 A, Køge

Ulfeldts Gård (fredning ophævet)
Nørregade 24 A
Køge
Omfang:
Forhuset (den ndr. del af facaden 1760, den sdr. del 1851-53, bygningen i øvrigt nyopført 1977). F. 1919.* Ophævet 2018

1
0

19-06-1996
926/259-0007

06-03-1919
33/18

09-08-2018
Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder ikke, at Nørregade 24a, Ulfeldts Gård har de arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Nørregade 24, Ulfeldts Gård, blev efter en brand i 1974 så gennemgribende renoveret, at størstedelen af bygningens ældre dele blev udskiftet. I det ydre blev vinduerne ændret til termovinduer og underetagen blev ombygget til en moderne butiksfacade, hertil blev der opsat skorstensattrapper på tagrygningen. Da bygningen var B-fredet på ombygningstidspunktet havde styrelsen ikke indflydelse på istandsættelsen af bygningens indre. Det indre fik moderne konstruktioner og planløsninger på alle etager samt en ny hovedtrappe af beton. Overflader og bygningsdele, blev ligeledes udskiftet med moderne materialer. Der er således ikke bevaret noget i det indre, som har kulturhistorisk eller arkitektonisk værdi for fredningen. De arkitektoniske og kulturhistoriske værdier knytter sig derfor udelukkende til de bevarede dele af facaden, hvilket vurderes ikke at være tilstrækkeligt til at opretholde fredningen.

Bygning uden fredning/bevaring Nørregade 24A