Sag: Webers Gaard

Skolegade 5, 7 og 9 og Lille Maglekildestræde 2, Roskilde
Med middelalderlige dele, fredet

Webers Gaard
Skolegade 5, 7 og 9 og Lille Maglekildestræde 2
Roskilde
Omfang:
Forhuset (Skolegade 7-9) i en etage og det med dette sammenbyggede baghus (1700-tallet af Lorenz Weber) samt hjørnebebyggelsen (Skolegade 5/ Lille Maglekildestræde 2) bestående af den toetages beboelsesbygning mod øst (1700-tallet af Lorenz Weber) og den med denne toetages sammenbyggede, vest derfor liggende enetages bygning, oprindelig beboelse med værksted (1839 af Lorenz Weber). F. 1919. Udv. 1996.*
3
0

Fredningsudvidelse
01-02-1996
Begrundelse:
"At beboelsesbygningen, opført 1839, udvidet mellem 1846 og 1854 og ombygget 1850 og 1857, har de kulturhistoriske og arkitektoniske værdier, der kan begrunde en fredning. Bygningen er en del af de bygningefredede ""Webers Gaard"", hvor det samlede anlæg udgør en væsentlig del af det historiske bygningsmiljø omkring Roskilde Domkirke. Beboelsesbygningen er et væsentligt eksempel på traditionel købstadsbebyggelse fra tiden omkring 1850. (LIB, Skov- og Naturstyrelsen 1995). "

Fredet bygning Skolegade 5A
Fredet bygning Skolegade 7B