Sag: Domkirkestræde 8 (fredning ophævet)

Domkirkestræde 8, Roskilde

Domkirkestræde 8 (fredning ophævet)
Domkirkestræde 8
Roskilde

Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder ikke, at forhuset (1845), Domkirkestræde 8, Roskilde Kommune, længere har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Bygningen vurderes tillige at være så ombygget, at fredningsværdierne ikke meningsfuldt lader sig genoprette. Således fremstår bygningens trappe som en åben trappe, loftetagen er et stort rum, som går helt til kip, og alle overflader er nye. Videre er bygningens eneste skorstenspibe ikke længere placeret i kip, men er rykket ned i tagfladen. Slots- og Kulturstyrelsen finder samtidig, at bygningen har stor miljømæssig værdi i kraft af sin placering i Domkirke-kvarteret som en af de typiske, klassicistiske bygninger fra 1800-tallet i Roskilde bymidte og som en bygning, der med sin ydmyge skala, er med til at fremhæve Roskilde Domkirkes næsten overjordiske skala.

Bygning uden fredning/bevaring Domkirkestræde 8