Sag: Sorterup Kirkelade

Sorterup Kirkevej 2 B, Slagelse

Sorterup Kirkelade
Sorterup Kirkevej 2 B
Slagelse
Bindingsværksbygningen (beg. af 1800-tallet). F. 1979.
Beskrivelse:
Den såkaldte kirkelade, beliggende ensomt ca. 300 m syd for Sorterup kirke, er opført antagelig i begyndelsen af det 19. århundrede i bindingsværk af regelmæssig fagbredde med fodrem hvilende på en syld af marksten og med et smukt pyramidalt stråtag over den fem fag lange og fire fag brede bygningskrop. Facaderne er symmetrisk opbyggede - langsiderne med en dør i midten flankeret af et vinduesfag og afsluttet med skråbånd i endefagene, mens den ene af gavlene er udstyret med en stor revleport over to fag samt skråbånd dekorativt i yderfagene. Bygningen står hvidkalket med sortopstolpet bindingsværk. Den er for nylig istandsat, bl.a. med ny langsgående midtbjælke og stolper til afstivning af tagværket, og bruges idag som kommunalt redskabs- og oplagsskur. (Vestsjællands gennemgangen, Planstyrelsen 1991 ved konsulent Hanne Raabyemagle).
1
0
Kirkeanlæg

11-10-1979
Begrundelse:
Det lille hus har fredningsværdi i kraft af sin monumentale udformning trods den beskedne størrelse. (Vestsjællands gennemgangen, Planstyrelsen 1991).

Fredet bygning Sorterup Kirkevej 2B