Sag: Nordvestsjællands Elektricitetsværk

Hovedgaden 036, Holbæk
Elværk

Nordvestsjællands Elektricitetsværk
Hovedgaden 036
Holbæk
Omfang:
Det tidl. elektricitetsværk med tilhørende smøre- og værkstedshal, de to bygninger med henholdsvis tidl. direktør- og regnskabsførerboliger, funktionærboliger m.v. samt vaskehus og den havelignende gårdsplads (1913 af Ivar Bentsen). F. 1991.
4
0
Elværk

05-12-1991
Begrundelse:
Bygningssynet fandt, at det tidligere elektricitetsværk med tilhørende smøre- og værkstedshal, de to bygninger med henholdsvis funktionærboliger, direktør- og regnskabsførerboliger, vaskehuset og den havelignende gårdsplads besidder den fremragende værdi, der begrunder en fredning, selvom anlægget endnu ikke er 100 år gammelt. Anlægget, der er opført 1913 efter tegning af Ivar Bentsen, er et af de tidligste eksempler på anvendelsen af den nyklassicistiske stil og betegnede et gennembrud i Ivar Bentsens produktion. Bygningerne er solide, håndværksmæssigt godt udført og rummer en række anvendelsesmuligheder. Den enkle og gode byggeskik vandt senere stor udbredelse gennem Landsforeningen Bedre Byggeskik.

Fredet bygning N V E 9
Fredet bygning Hovedgaden 36