Sag: Sæbyholm (fredning ophævet)

Maribovej 238, Lolland
Herregård

Sæbyholm (fredning ophævet)
Maribovej 238
Lolland
Omfang:
Den trefløjede hovedbygning (1856) og den nord herfor liggende avlsbygning (1857). F. 1960. Oph. 2012.
2
0
Herregård
Fritliggende ejendom - Herregård

07-01-1960
0000

25-10-2012
Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder på denne baggrund, at Sæbyholm (1856) bestående af en hovedfløj med to sidefløje samt en avlslænge, Maribovej 238, Lolland Kommune, ikke længere besidder de tilstrækkelige arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Der er tale om en tidligere B-fredning, som i det indre bærer præg af om-bygninger og apteringer fra det 20. århundrede, samt om et generelt byg-ningsmæssigt forfald, som har resulteret i en kraftig nedbrydning af den ældre materialeholdning. En istandsættelse ville nødvendigvis skulle gøre omfattende brug af nye materialer. Dertil kommer, at den som følge af en storm i 1967 væltede og nu fjernede avlslænge, udgjorde en væsentlig del af det i 1959 fredede samlede anlæg.

Bygning uden fredning/bevaring Maribovej 238