Sag: Bogø Navigationsskole (fredning ophævet)

Bogø Hovedgade 140, Vordingborg

Vordingborg
Hovedbygningen (ca. 1885). F. 1983. Ophævet 2014
Skole
Fisker-/færgeleje - Indenfor ældre byområde

Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke, at Bogø Navigationsskole, Bogø Hovedgade 140, 4793 Bogø By i Vordingborg Kommune, har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. I det ydre fremstår Navigationsskolen i store træk som da den blev fredet. Dog er bygningen ændret væsentligt siden opførelsestidspunktet, hvor den stod med lodrette gavle samt afslutningstårne og spir ved gavlene og kvistene. Den oprindelige, markante arkitektur er svækket og de hvidmalede murdetaljer og sternbrædder, samt termovinduerne i tagetagen, har ydermere svækket bygningens arkitektoniske og arkitekturhistoriske værdi. Også indvendigt er bygningen kraftigt ombygget, således at den tidligere anvendelse som navigationsskole aktuelt udelukkende kan aflæses i facadens navneplade. I det indre er bygningen domineret af en nyere planløsning samt nyere bygningsdele og –detaljer der i høj grad har svækket de arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, og som på ingen måde passer til bygningens ydre fremtræden.

Bygning med bevaringsværdi 1 Bogø Hovedgade 140A