Vamdrupgård Voldsted
Administrative oplysninger

Ansvarligt museum
Museet på Koldinghus

Kommune
Kolding

Sted- og lokalitetsnr.
190109-82

Fredningsnr.
35086

Fredningsstatus
Fredet før 1937

Printvenlig side
Anlæg og datering  (1)
Borg/Voldsted, Historisk Tid (dateret 1067 - 2009 e.Kr.)

Fredningstekst
Voldsted, Vamdrupgård. Voldstedet består af en lidt uregelmæssig borgbanke, omgivet af et til for- men svarende gravanlæg. Borgbanken, der overalt i overfladen viser munkesten, måler ovenfor dens stejle skråning til gravene i nordsiden 56 skridt, i øst- siden 54 skridt, i sydsiden 50 skridt og i vestsiden 57 skridt. Borgbankens syd- og vestside hæver sig ca. 3 m over gravens vandspejl, medens øst- og nordsiden i ca. 15 skridt's bredde ligger ca. 1,5 m højere end borgbankens øvrige del. Graven er ca. 15 skridt bred. Det ligger i haven øst for det nuværende stuehus.
Undersøgelsehistorie  (3)
1920 Tinglysning
KUAS, Fortidsminder
Voldstedet består af en lidt uregelmæssig borgbanke, omgivet af et til formen svarende gravanlæg. Borgbanken, der overalt i overfladen viser munkesten, måler ovenfor dens stejle skråning til gravene i nordsiden 56 skridt, i østsiden 54 skridt, i sydsiden 50 skridt og i vestsiden 57 skridt. Borgbankens syd- og vestside hæver sig ca. 3 m over gravens vandspejl, medens øst- og nordsiden i ca. 15 skridt's bredde ligger ca. 1,5 m højere end borgbankens øvrige del. Graven er ca. 15 skridt bred. Det ligger i haven øst for det nuværende stuehus.

2011 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Museum Sønderjylland
Fortidsmindet blev fundet som beskrevet. trænger dog til pleje. voldstedet er næsten ikke synligt, da det ligger gemt i træer, buske og krat.

2013 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Museum Sønderjylland

Litteraturhenvisninger  (0)