Sneglehøj
Administrative oplysninger

Ansvarligt museum
Museum Nordsjælland

Kommune
Helsingør

Sted- og lokalitetsnr.
010407-11

Fredningsnr.
263010

Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere

Printvenlig side
Anlæg og datering  (1)
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Fredningstekst
"Sneglehøj" en gravhøj, hvis sider er omdannet ved anlægget af en sneglegang fra fod til top. Højen er ca. 3 meter høj, ca. 16 meter bred. Bevokset med træer på en afgravet natur- lig bakketop.
Undersøgelsehistorie  (4)
1968 Uspecificeret aktivitet
Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid

1968 Tinglysning
Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
"Sneglehøj" en gravhøj, hvis sider er omdannet ved anlægget af en sneglegang fra fod til top. Højen er ca. 3 meter høj, ca. 16 meter bred. Bevokset med træer på en afgravet naturlig bakketop.[[jour.F.2454/68]].

1989 Nyberejsning af fredede lokaliteter
Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
"Sneglehøj". Høj, som er ca. 4 m høj, 20 m (n-s) x 18 m (ø-v). Højen er afgravet således, at en nu meget tilgroet 1-1.5 m bred sneglegang fører rundt om højsiden og op til toppen. Selve højtoppen er flad med en svag sænkning. En sti fører henover højen i ø-v. Stien er noget nedslidt på højens østside. Højen ligger på en naturlig, nu noget afgravet højning. En grussti går langs med foden af denne højning og lige syd for stien går et vandløb. Området rundt om højen henligger i dag udyrket og er vist planlagt til udstykning. Nordvest for højen ligger et butikscenter. Selve højen er bevokset med græs og en smule løvkrat (opvoksende ahorn, hassel og syren). ** Seværdighedsforklaring ** Morsomt udseende høj, men med en kedelig beliggenhed. Bevoksning: 1989: Græs og Løvkrat

2012 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Kroppedal Museum, Arkæologi
Fortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Litteraturhenvisninger  (0)