Genstand

Films-Roman om Thit Jensens og Dr. Leunbachs Fødselskontrol, 1928

primaryImage
I tilknytning til filmen Frauenarzt Doktor Schäfer, tysk film 1928, blev der i Danmark udgivet : Kvindelægen Dr. Schæfer. Aktuel illustreret Films-Roman om Thit Jensens og Dr. Leunbachs Fødselskontrol. Et vigtigt forlæg for rollen Dr. Schäfer er sikkert sexualpædagog Dr. Max Hodann, stadslæge i Berlin-Reinickendorf.

Det spørgsmål denne films-roman rejser:
Er en kvinde, der er faldet som offer for en forbryder, forpligtet til at føde hans barn til verden – eller er kvindelægen berettiget til at forhindre det?

Thit Jensen talte ved filmens premiere og udtrykte bl.a. følgende:
Publikum er fjende af racehygiejnen, det tror det har noget med renlighed at gøre – og det har den jo også. Der er imidlertid kun den ene vej frem: Kontrol med, hvad der tillades født. Når vi får en slægt, der kan ernære sig selv, bliver livet også betydeligt billigere i skat....
Se bogens indledning.


En film der propaganderer for det frivillige moderskab. I en rolle ses en københavnske Filmøse Frk. Agnes Petersen, hvis nette Ydre skal dække over den indre Tomhed.
Filmens hovedkraft Evelyn Holt var jødisk og måtte forlade Tyskland til hun endte i Los Angeles.

Den danske ledsagende roman er skrevet af Dr. Frank Lesser pseudonym for kioskejeren Reinhold Mac der levede af at sælge pornografi og egne pjecer om seksualoplysning til han under trussel om retssag måtte forlade Danmark.

Se vedhæftet dokument vdr. Macs aktiviteter i Europa under 2. verdenskrig.

Efter 1945 vendte Reinhold Mac tilbage til Danmark og skrev blandt andet om Nikita Khrusjtjov, 1964. Marx, liv og værk, 1965. Kammerat Lenin, 1967.

Museum: Odense Bys Museer (Mediemuseet) Genstandnummer: 01143X000034 Indkomstdato:

Museumssag

Denne genstand hører til følgende museumssag:
Journalist Erik Nørgaards samling - materiale vedr. censur, politihistorisk arkiv, tegneserien "Jeg, Anna" m.v.