Museumssag

Kunstmaler Johannes Magnild

Henvendelse fra privatperson, der havde flere pasteller og akvareller malet af Johannes Magnild, og som ønskede at forære dem til museet.
Det blev besluttet at lade et af de tilbudte billeder indgå i museets samling, for at have denne lokale kunstmaler repræsenteret på museet.
..
Akaverellen taget ud af anonym sølvmalet træramme på museet.
..
Iflg. telefonsamtale 09.06.2004 med en svigerdatter stammede Johannes Magnild fra Jylland, fra Skive/Struer-egnen. Her blev han uddannet maler (håndværksmaler). O. 1928 kom han til Roskilde, og byggede huset Strandengen 14, som familien endnu ejer. Blev siden redaktør på et kristeligt fagforeningsblad.
Malede meget i sin fritid - mest landskabsbilleder og religiøse billeder (han var meget missionsk).
Blev aldrig nogen anerkendt kunstmaler. Også hans kone malede. I de senere år lavede Magnild også keramik.
Der hænger et stort billede af Magnild på Domsognets Plejehjem, skænket af Magnild som tak for deres pleje af hans kone, da hun boede der.
..
Giver af maleriet har købt det af J. Magnild o. 1970. På det tidspunkt var givers kone sygeplejerske på Domsognets Plejehjem og lærte Magnild og hans kone
at kende.
Giver kunne endvidere fortælle, at Kunstforeningen på Risø havde lavet en udstilling med Johs. Magnilds billeder o. 1970.
Giver har også en digtsamling udgivet af Johs. Magnild, illustreret med bl.a. det indleverede billede på forsiden. Giver vil aflevere den på museet, når/hvis han finder den.
Museum: Roskilde Museum Sagstype: samlesag Journalnummer: 02199 Oprettet den: 09-06-2004
Sted: Roskilde (tilvirkningssted) Emne: Skilderier Sted/lokalitet i Fund og Fortidsminder 020410-

Museumssagen indeholder:

Genstande: 1
Fotos/film: 0
Rapporter: 0
Arkivalier: 0